Илон Мъск предупреди за опасност от трета световна война

Илон Мъск предупреди за опасност от трета световна война Снимка: marca.com

Милиардерът каза вчера, че военните конфликти в Близкия изток и Украйна могат да се превърнат в глобален въоръжен сблъсък

Мъск изказа и предположението си, че военната мощ на Америка не е това, което е била, в сравнение с други глобални сили. „Трябва да намерим мир в Украйна и мисля, че трябва да възстановим нормалните отношения с Русия“, призова собственикът на Tesla и SpaceX, добавяйки, че настоящата ситуация може да принуди Русия да задълбочи съюза си с Китай.

Говорейки на онлайн дискусия в своята платформа X, която придоби като Twitter, Мъск определи войната на Русия в Украйна за „безнадеждна ситуация” за Киев. В дискусията участва и кандидатът за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами, който също изрази подобни възгледи. 

Илон Мъск обсъди и палестинско-израелския конфликт и предположи, че военната подкрепа на САЩ за Израел провокира Иран. „Мисля, че вървим към Трета световна война, вземайки едно след друго глупави решения“, каза Мъск. 

Тогава се намеси и третият участник в дискусията - политическият коментатор и бивш водещ на Fox News Тъкър Карлсън, когото медията неотдавна уволни. „Определено администрацията на Байдън ни тласка в тази посока“, заяви Тъкър, повтаряйки почти буквално думите, казани скоро от бившия американски президент и кандидат за следващата президентска надпревара Доналд Тръмп..

Наблюдатели обръщат внимание на настъпилото единомислие между Тръмп и Мъск, след като от края на миналата година двамата са в словесна война заради публичният намек на Мъск, че е по-добре Тръмп да се пенсионира, вместо отново да се кандидатира за президент. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: