Корейските туристи харесват нашите минерални извори

Корейските туристи харесват нашите минерални извори Снимка: pixabay.com

Меморандум за разбирателство с „Хана Тур".

Корейските туристи проявяват засилен интерес към българските лечебни минерални извори, черноморските ни курорти и културно-историческите забележителности - стана ясно на двустранната среща за сътрудничество на министъра на туризма Марияна Николова и Н.Пр. г-н Джънг Джингю, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България.

Г-н Джингю поздрави министъра за новия пост и коментира, че годишно около 200 хил. корейски граждани посещават България, а българите, които пътуват до Република Корея, са 3 хил. По думите му има голям потенциал за обмен на туристи. Той добави още, че корейците, които са посетили нашата страна, остават много доволни и с удоволствие отново биха се върнали тук.

Отдаваме голямо значение на нашето партньорство, тъй като през 2020 г. отбелязваме 30-годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Корея, посочи министър Николова. Между двете държави се поддържа традиционно много добро взаимодействие в редица ключови области, които са водещи за икономическото развитие, и сред тях туризмът заема важно място.

Двамата обсъдиха и подписването на Меморандум за разбирателство с най-големия корейски туроператор „Хана Тур", както и с Министерство на културата, спорта и туризма на Република Корея.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: