Забраната за влизане в България на руски автомобили е в сила от днес

Забраната за влизане в България на руски автомобили е в сила от днес Снимка: БНР

Забраната за влизане в България на руски автомобили ще влезе в сила до края на деня

Забраната за влизане в България на автомобили с руски номера ще започне да действа до края на понеделник, съобщи шефът на българската гранична полиция Антон Златанов.

"Работихме много активно от четвъртък до вчерашния ден. Сигурен съм, че до края на деня (понеделник) на територията на България ще започне да действа забраната за влизане на руски автомобили", каза шефът на граничната охрана в ефира на БНТ.

Забраната се отнася не само за леките автомобили, но и за товарните. Директорът на граничната полиция не можа да уточни колко руски коли влизат в България месечно, но заяви, че те не са чак толкова много.

По-рано Европейската комисия публикува обяснение, в което съобщи, че санкциите, въведени от Съвета на ЕС по отношение на Русия още през 2022 г., се отнасят и за личните превозни средства на граждани на РФ, които имат руски регистрационни номера, и съответно гражданите на Руската федерация не могат да влизат с личните си автомобили на територията на Европейския съюз дори за туристически цели и даже за кратък период.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: