Германия въвежда граничен контрол с Полша и Чехия

Германия въвежда граничен контрол с Полша и Чехия Снимка: https://pixabay.com/

Градовете и общините от месеци изпращат призиви до федералното правителство за спиране на притока на бежанци поради липса на капацитет за прием и финансови ограничения

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фаезер обяви въвеждането на граничен контрол на границата с Полша и Чехия, съобщава агенция Хина, позовавайки се на германски медии.

Смятам, че сега трябва да бъдем прагматични и да въведем стационарен граничен контрол и на границите с Полша и Чехия“, каза Фаезер (Социалдемократическа партия на Германия, SPD) в интервю за всекидневника Welt am Sonntag.

Тя каза, че вече има задълбочен контрол в граничните райони, който ще бъде допълнен със стационарен контрол на самата граница. В същото време Фаезер каза, че не трябва да се очаква въвеждането на постоянен граничен контрол към Полша и Чехия да реши проблема с нелегалната миграция.

Един от инструментите

"Това е само един от инструментите, които трябва да допринесат за намаляване на броя на бежанците, идващи в Германия", каза германският вътрешен министър.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: