Най-добрите и най-лошите страни за преместване за 2023 г. – проучване

Най-добрите и най-лошите страни за преместване за 2023 г. – проучване

Последното проучване на Expat Insider от най-голямата мрежа за емигранти в света, Internations, класира страните въз основа на 56 аспекта на живота на емигрантите, от разходите за живот до достъпността на жилищата и до високоскоростния интернет

Повече от 12 000 експати, представители на 171 националности и живеещи в 172 държави или територии, взеха участие в проучването.

Според резултатите от проучването Мексико е признато за най-добрата страна в света за преместване. Страната заема първо място благодарение на показатели като приятелското отношение на местните жители към чужденците, нивото на подкрепа за посетителите, достъпността на жилищата и цялостното удовлетворение от финансовото им състояние.

Второ място зае Испания, която беше похвалена за културния си живот, условията за здраве и спорт, климата и перспективите за кариера. Челната тройка се допълва от Панама, където експатите са особено доволни от лесното настаняване и гостоприемството на местните жители.

Топ 10 на най-добрите държави в света за експати

    Мексико
    Испания
    Панама
    Малайзия
    Тайван
    Тайланд
    Коста Рика
    Филипините
    Бахрейн
    Португалия

Анкетираните експати посочиха Кувейт като най-лошата страна за преместване - това, което ги разстройва най-много, е липсата на съоръжения за отдих и строгите правила, които пречат на гражданите да изразяват себе си и да изразяват мнението си открито.

Топ 10 на най-лошите държави в света за експати

    Кувейт
    Норвегия
    Турция
    Южна Кореа
    Германия
    Южна Африка
    Италия
    Малта
    Нова Зеландия
    Япония

* Експат е лице, което по една или друга причина не живее в страната си. Еxpatriation = експатриране, изгнание, изгонване от родината. 
Еxpat е съкратено от expatriate - изгнанник, емигрант;    

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: