Лидери на десет държави ще участват в Източния икономически форум във Владивосток

Лидери на десет държави ще участват в Източния икономически форум във Владивосток Снимка: pixabay.com

Източният икономически Форум ще се проведе от 10 до 13 септември 2023 г.

Както предава РИА Новости, първият вицегубернатор и председател на правителството на Приморския край в Русия Вера Щербина е заявила в ефира на телевизионния канал "ОТВ-Прим", че на Източния икономически форум във Владивосток се очаква да присъстват представители на десет страни.

По думите на Вера Щербина, се очакват представители от Лаос, Мианмар, Виетнам, Филипините, Казахстан, Сингапур, Монголия и Индия. На форума също така ще присъстват вицепремиерът на Държавния съвет на КНР Джан Гоцин, който ще представлява Китайската народна република, посланикът на Република Беларус Дмитрий Крутой и представители на Корейската народна демократична република.

"Очакваме гости от Китайската народна република, от Лаос, от Мианмар. Ще ъдат ... Казахстан, Монголия, Сингапур. При нас те също така участват и в бизнес програмата, и с редица чуждестранни делегации ще имаме срещи - както на ниво губернатор, така и на моето ниво“, каза тя.

Източният икономически Форум във Владивосток ще се проведе от 10 до 13 септември 2023 г. Той ще се състои на територията на Далекоизточния федерален университет.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: