В Япония разказаха как санкциите са помогнали на Русия в селското стопанство

В Япония разказаха как санкциите са помогнали на Русия в селското стопанство Снимка: pixabay.com

Mainichi Shimbun: санкциите на Запада помогнаха на Русия да подобри селското си стопанство

Санкциите, наложени от западните страни, всъщност помогнаха на Русия да подобри селското стопанство, пише японското издание Mainichi Shimbun. 

След присъединяването на Крим през 2014 г. и въвеждането на първите санкции срещу Русия по този повод, Москва сериозно се зае с разширяването на производството на продукти от вътрешния аграрен сектор, налагайки насрещни ограничения и обръщайки специално внимание на развитието на собствения си селскостопански отрасъл.

Благодарение на новата политика, качеството на местните сирена, говеждо месо, вино се е увеличило значително, а обемът на производството е нараснал, констатира авторът.

През 2022 г., когато започна специалната операция в Украйна, износът на руска селскостопанска продукция възлиза на 41,6 милиарда долара, което е над два пъти повече, отколкото през 2014 г.

Както се отбелязва в публикацията, Русия в момента изнася селскостопанска продукция за Китай, Турция и дори за Европейския съюз.

Сега основната задача на Москва е да консолидира успехите и да повиши конкурентоспособността в тази посока, се отбелязва в статията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: