Варшавското летище с нови удобства за пътниците - капсули за сън

Варшавското летище с нови удобства за пътниците - капсули за сън Снимка: avionews.it

Ако искате да подремнете, докато чакате полета си, вече може да не се свивате по пейките, а да се настаните удобно в луксозна капсула за спане, като първо се отпуснете в масажен стол

Капсули за сън се предлагат в много летища по света и са много популярни сред пътниците. Международното летище „Шопен” във Варшава е оборудвало четири капсули за спане и два масажни стола. Засега услугата се предлага само от 19:00 вечерта до 7:00 сутринта, но скоро ще стане денонощна. 

Цената за дрямка в капсулата е 60 PLN за един час (€13.40), 110 PLN (€24.60) за два часа и за всеки следващ час по 40 PLN (€ 9). Независимо от избраното време за сън, пътникът получава превръзка за очи, тапи за уши, чехли и възглавница, плюс 10 минути безплатно в масажния стол. Пътници, които искат само масаж, могат да ползват масажното устройство 10 минути за 40 PLN, 20 минути за 60 PLN и половин час за 70 PLN.

Другото нововъведение на Варшавското летище е услугата InPost Parcel Locker -първото подобно решение в Европа. Предназначена е за предмети, които пътникът не може да носи в ръчния си багаж, а не е чекирал отделно – например, големи опаковки козметика, нутела, други лакомства в буркан или сувенири като ловджийски или декоративни ножове, брадвички, шишове за печене на месо, градински, лозарски или земеделски сечива и др. 

Услугата InPost Parcel Locker е на разположение на пътниците от Fast Track коридорите и се предлага само за вътрешни полети, т.е., до друго полско летище или пощенска станция, ако пътникът предпочита. 

„Често поради разсеяност или незнание, пътниците преминават през проверката за сигурност със забранени предмети в багажа си и обикновено нямат време да ги чекират, така че се налага да бъдат изхвърлени. Сега чрез устройствата InPost, тези ценни за притежателите им предмети, ще могат да отидат на посочен от тях адрес”, информира Варшавското летище – най-голямото в Полша, с над 10 милиона пътници до момента за тази година. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: