Meta иска да "съживи" 16-ия президент на САЩ под формата на чатбот

Meta иска да "съживи" 16-ия президент на САЩ под формата на чатбот Снимка: pikist.com

И да събира данни от потребителите

В компанията Meta се провеждат интересни разработки, пише Financial Times. Съобщава се, че компанията се готви да пусне чатботове с изкуствен интелект, притежаващи "уникални личностни качества", включително и чатбот, базиран на знаменития Ейбрахам Линкълн, 16-ия президент на САЩ.

Идеята зад създаването на такива "персонажи" е да се увеличи ангажираността на потребителите в общуването на техните платформи, като се предлагат по-интересни и човекоподобни дискусии, а не типичните роботизирани отговори, както се случва с настоящите чатботиове.Очаква се новите чатботове да се появят още през септември.

Освен повишаване на ефективността на взаимодействие с потребителите, Meta планира да събира повече лични данни с помощта на тези персонажи, което ще позволи на потребителите "да се чувстват по-комфортно, да споделят информация със събеседника си, който все повече ще прилича на човек". Доколкото  Meta до голяма степен зависи от приходите от реклама, възможността за събиране на огромно количество данни не е изненадваща.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: