След руската атака срещу Измаил цените на пшеницата на борсата в Чикаго скочиха с 6,5%

След руската атака срещу Измаил цените на пшеницата на борсата в Чикаго скочиха с 6,5% Снимка: https://pixabay.com/

Цените на пшеницата в Чикаго скочиха с 4% след атаката в сряда и се повишиха с още около 2,5% по-късно сутринта

Търговците отново са обезпокоени от удара по глобалните доставки поради изместването от пазара на Украйна, един от най-големите износители на зърно в света, пише Ройтерс.

Хронология:

 Тревога за въздушна атака отново е прозвучала в много региони на Украйна. Киев отново е атакуван от руски дронове.

Киев отново е атакуван от руски дронове, които навлязоха в града едновременно от различни посоки. Ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергей Попко твърди, че всички въздушни цели - повече от 10 БПЛА, "са били незабавно открити и унищожени от силите и средствата за ПВО".

Кметът на Киев каза, че няколко района са били засегнати от атаката срещу столицата, включително оживения Соломенски, където се намира международното летище. Тук фрагменти от дронове са повредили фасадата на административната сграда от 9 до 11 етаж. В частна къща е възникнал пожар, който бързо е потушен. Няма вреди.

 

Рано сутринта в сряда руски дронове също атакуваха пристанище и зърнохранилища в южната крайбрежна област Одеса на Украйна, като подпалиха някои от тях. Над Сумска област е свален и един дрон.

Съобщава се, че в атаката са използвани ирански атакуващи дронове Shahed-136/131. Техните пускове са извършени от три направления - Курск, Приморско-Ахтарск (РФ), Чауда (Крим).

Общо силите и средствата на Военновъздушните сили, във взаимодействие с противовъздушната отбрана на други компоненти на ВС на Украйна, унищожиха 23 ударни БЛА, обобщават местни медии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: