Лек спад на цените на природния газ и петрола в началото на седмицата

Лек спад на цените на природния газ и петрола в началото на седмицата

Борсовите цени на газа в Европа се понижиха с три процента, а цената на петрола леко паднна фона на срещите на големите световни централни банки

Световните цени на петрола падат леко в понеделник сутринта, след като котировките показаха четири поредни седмици ръст, сега пазарите оценяват въздействието върху петролния пазар на срещите на големите централни банки в света, според данни от търговията и коментари на анализатори.

Рано тази сутрин цената на октомврийските фючърси за петрол сорт Брент пада с 0,2% до 80,72 долара за барел, септемврийските фючърси за WTI - с 0,21% до 76,91 долара.

Миналата седмица петролът Brent поскъпна с 1,5%, WTI - с 2,2%, което стана четвъртата поредна седмица на ръст на котировките. За това време петролът поскъпна съответно с 9,8% и 11,4%.

Борсовите цени на газа в Европа в понеделник след откриването на търговията се понижават с около 3%, до 313 долара за хиляда кубически метра, сочат данните на лондонската борса ICE.
 

Августовските (най-близки) фючърси по индекса TTF (най-големият център в Европа) отвори търговията на $313,5 (-3%).

Към 9 часа цената им бе $313 (-3,2%). Динамиката на котировките се основава на цената от предходния търговски ден - 323,2 долара за хиляда кубически метра.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: