Пет мощни дрона атакуваха тази сутрин Москва и московска област

Пет мощни дрона атакуваха тази сутрин Москва и московска област Снимка: NEWS.ru

На московското летище Внуково бяха въведени ограничения за излитане и кацане на пътническите самолети от гражданската авиация

Тази сутрин към 06:30 часа московско време ТАСС, позовавайки се на спешните служби, съобщи, че средствата за радиоелектронна борба (РЕБ) в Нова Москва са потушили два безпилотни летателни апарата (БЛА), а друг дрон е свален в района на Калуга. Всички БЛА са се насочвали към столицата на Руската федерация.

В същото време, по информация на Mash дрон, летящ към военната част в Кубинка, е свален в района на Кубинка, няма пострадали и разрушения. По данни на ТАСС е бил унищожен дрон от самолетен тип.

По-късно, около 08:20 часа московско време ТАСС, позовавайки се на службите за спешна помощ, съобщи за общо четири унищожени БЛА в Нова Москва.

Министерството на отбраната на Русия в официалния Telegram-канал на ведомството отбелязва, че на 4 юли "е пресечен опит на киевския режим да осъществи терористична атака с пет безпилотни летателни апарата по обекти на територията на Московска област и Нова Москва". По информация на МО на РФ, унищожени са четири дрона на територията на Нова Москва, а още един е бил потушен със средства за РЕБ

"Четири украински безпилотни летателни апарата на територията на Нова Москва са унищожени със средства на противовъздушната отбрана. Още един дрон е потушен със средства за радиоелектронната борба и се е разбил на територията на Одинцовски район в Московска област", съобщиха от МО на РФ.

По данни на военните, в резултат на пресечената терористична атака няма пострадали и разрушения.

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви в своя Telegram-канал, че "опитът на киевския режим да атакува район, в който са разположени обекти на гражданската инфраструктура, в това число летище, приемащо между другото, и международни полети, е пореден акт на тероризъм".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: