Денков поиска инвеститорите да направят България страна на чудесата

Денков поиска инвеститорите да направят България страна на чудесата Снимка: МС

"Днес съм тук с надеждата, че вие ще помогнете България да бъде страна на чудесата с инвестиции и иновации, които да се правят тук"

От това хората не само в България, а и по света, ще заживеят още по-добре. Така премиерът акад. Николай Денков се обърна към инвеститори от цял свят по време на официалния коктейл, организиран от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Те са лектори и участници в лятното издание на Webit 2023, което ще се проведе утре в София. 
Министър-председателят посочи още, че България е стабилна и проевропейски ориентирана. Държавата ни е и сред малкото страни в света със специален празник на буквите, образованието и науката. „Затова цялото ни обществото расте с идеята, че няма нищо по-важно от образованието, знанието, науката, културата“, каза акад. Денков.

Webit 2023 ще бъде с фокус върху трансформациите в света около нас. На събитието ще се обсъжда ролята на изкуствения интелект (AI) за промяна на трудовия пазар, на грижата за здравето и дълголетието.

На форума ще бъдат споделени най-новите тенденции и разработки в области като финтех, електронна търговия, блокчейн, киберсигурност и други. Успоредно с конференцията Webit е домакин и на специално събитие – InvestX. То е само за инвеститори и ще бъде фокусирано върху региона на Централна и Източна Европа. 
 

МС

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: