Титлата във Формула 1 става все по-трудно постижима цел, смята Ботас

Титлата във Формула 1 става все по-трудно постижима цел, смята Ботас Снимка: wikimedia.org

Пилотът на Мерцедес, Валтери Ботас, изрази мнение, че тазгодишната битка за титлата става все по-трудна за него. След 6 състезания през 2020 г. Ботас изостава на 43 точки зад лидера в класирането, Люис Хамилтън, и на 6 зад втория, Макс Верстапен.

 

Финландецът преживя още един труден уикенд на пистата „Каталуния", където на старта бе втори, но лошо потегляне му струва две позиции и шанс да се бори със съотборника си Хамилтън за победата.

 

След първоначалния анализ може да се каже, че лошият ми старт провали състезанието ми. Първоначалното ми потегляне не бе никак добро, а на тази писта първи завой е на около 750 метра оттам, където стратираме. Това предразполага за повече възможности за изпреварване, ако си стартирал добре. Аз не успях да го направя и просто гледах как ме подминават и от двете страни", сподели веднага след състезанието Ботас.

 

Нямам идея с колко точно изоставам в класирането, но е ясно, че е с твърде много. Ще отделя два дни, в които да премисля нещата и да разбера какво се обърка до момента. Без съмнение ще опитам да се представя по-добре още в следващото състезание. Все още не съм се предал."

Запитан дали може да отбележи какво точно доведе до проблемите му през сезона досега, Валтери заяви:

 

Не съм сигурен, че мога да дам една конкретна причина за случилото се. Ако изключим първата надпревара за сезона в Австрия, където спечелих, не съм имал чисто състезание, в което всичко да се е развило безпроблемно за мен така, както аз бих искал. В квалификациите досега през сезона с Люис бяхме съвсем близки като скорост. хилядни от секундата често решаваха кой ще стартира пръв. Вероятно сезонът ми се преобърна в негативна посока след двете катастрофални състезания на „Силвъстоун", където взех едва 15 точки общо. Надявам се да има още доста състезания до края на сезона, за да имам възможност да покажа на какво съм способен", завърши финландецът.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: