Макларън доволни от резултата си в Испания

Макларън доволни от резултата си в Испания Снимка: wikimedia.org

Карлос Сайнц завърши домашната за него Гран при на Испания на 6-а позиция и бе много доволен от постигнатия резултат.

 

Пилотът на Макларън потегли 7-и и с добра стратегия с две спирания в бокса и няколко добри изпреварвания прекъсна лошата серия от резултати, която му се бе натрупала в последно време.

 

Прекрасен резултат както за мен, така и за отбора. След проблемите, които имахме в предишните 4 старта, напълно си го заслужихме. Направихме добра битка с пилотите на Рейсинг Пойнт, а фактът, че успяхме да излезем пред Алекс Албон от Ред бул след второто спиране в бокса, беше ключов", радваше се Сайнц.

 

Ако трябва да съм честен, съм леко разочарован, че трябваше да дам път на Макс Верстапен в края на състезанието, за да ме затвори с обиколка. Така загубих около две секунди, а (Серхио) Перес имаше наказание, от което можеше да се възползвам. След доброто представяне днес се надявам това да бъде повратната точка на сезона ми в положителна посока", завърши испанецът.

 

Ландо Норис, другият пилот на Макларън, завърши 10-и и не бе така доволен от състезанието си:

 

Беше нелека надпревара за мен и е наистина жалко, че не успях да се придвижа по-напред в класирането, защото колата беше чудесна през цялото време. Просто, както обикновено, изпреварванията на „Каталуния" са много трудни. Все пак съм доволен от точката, която записах", заяви Ландо Норис.

Шефът на Макларън във Формула 1, Андреъс Зайдъл, заяви, че е доволен от точките, събрани от екипа в това състезание:

 

На трасе, на което очаквахме да не сме особено бързи, успяхме да запишем 6-о и 10-о място, което е добъл резултат, макар Ландо, с малко повече късмет, можеше да бъде и 7-и."

 

Сега имаме две седмици пауза, в които да се подготвим за следващите 3 състезания", допълни Зайдъл.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: