Улиците в градовете на Германия стават все по-опасни

Улиците в градовете на Германия стават все по-опасни Снимка: https://www.pikist.com

По улиците на много градове в Германия става все по-опасно, включително и поради факта, че се увеличава броят на автомобилистите по тях, решили да си организират импровизирани състезания. Това показват данните, получени като резултат от допитване на информационната агенция Deutschen Presse-Agentur, проведено сред административните учреждения на територията на 16 федерални провинции.

 

Откакто през 2017 г. уличните гонки бяха включени от федералното правителство в списъка с наказуеми престъпления, броят на случаите в някои федерални провинции вместо да намаляват, само се увеличават частично.

 

По данни на полицията през 2019 г. в 9 федерални провинции са били зафиксирани 1900 случая на нелегални гонки. Това е със 700 повече, отколкото през 2018 г. Най-голям е броят на нарушенията в Северен Рейн-Вестфалия - 659 случая. На второ място е Берлин с 390 състезания, следван от Байерн (294) и Баден-Вюртемберг (252).

 

Освен нелегалните състезания, в статистиката също така влизат и единичните „състезатели“, бягащи от полицията по време на преследването.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: