Криптокомпания ще изпрати ключ за 62 биткойна на Луната

Криптокомпания ще изпрати ключ за 62 биткойна на Луната Снимка: https://pixabay.com/

Известната компания LunarCRUSH наскоро обяви плановете си да постави частен ключ към крипто портфейл, съдържащ 62 биткойна

Ключът ще бъде гравиран върху лунохода, който ще бъде пратен на Луната с ракета на SpaceX.

Калифорнийската компания за социално разузнаване LunarCRUSH си партнира с Lunar Outpost, за да организира първия в историята лов на лунни съкровища.

Преди две години Lunar Outpost представи концепцията за лунохода MAPP от следващо поколение. Компанията очевидно планира да изстреля изследователски кораб до Луната с ракета SpaceX през есента на 2023 г. Това предполагаемо иновативно лунно превозно средство също ще служи и като нещо като "сандък със съкровища".

LunarCRUSH обяви, че ще разполага с частния ключ към крипто портфейл, съдържащ 62 биткойна (понастоящем на стойност около 1,7 милиона долара), гравиран върху корпуса на марсохода, който ще бъде намерен от първите хора на Луната.

    „Наградата в биткойни, наречена Nakamoto_1, ще бъде отключена от първия космически пътешественик, който достигне Луната и получи частния ключ на портфейла, който ще бъде гравиран на марсохода Lunar Outpost MAPP, изстрелян в космоса тази година“, гласи съвместно съобщение за пресата.

    „Нашата цел е да вдъхновим хората да създават общности, които ще въведат нова ера на изследване“, каза изпълнителният директор на LunarCRUSH Джо Вецани. „Предвиждаме класове, групи, компании и дори DAO [децентрализирани автономни организации] да се обединят, за да достигнат Луната и да споделят наградите от сандъка със съкровището.“

MAPP Lunar Outpost е планиран да бъде изстрелян тази година на борда на ракета SpaceX Falcon 9 и ще кацне близо до южния полюс на Луната. След като кацне, търсенето на съкровища ще започне официално и всеки може да организира мисия, за да стигне до него и да вземе секретния ключ за 62 биткойна.

Очевидно в момента този лов на съкровища не е възможен, тъй като никой човек не е стъпвал на Луната от десетилетия, но кой знае, ако цената на криптовалутата се повиши достатъчно, може би ключът на портфейла може да ускори полета на човек до Луната.

Интересното е, че организаторите разбират, че вместо човек, един сръчен робот  може да бъде първият на Луната, който ще открие и прехвърли на Земята желания ключ към портфейла.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: