Министерство на икономиката с пряка връзка за контакт с чуждестранния бизнес у нас

Министерство на икономиката с пряка връзка за контакт с чуждестранния бизнес у нас Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Чуждестранните компании представляват значима част от бизнеса в България

У нас вече функционира пряка връзка за комуникация между Министерството на икономиката и индустрията и представителите на чуждестранния бизнес в България. Компаниите имат възможност да представят своите проблеми и въпроси чрез специално създаден канал в мобилно приложение или посредством електронна поща, които се разглеждат от ресорния министър в оперативен порядък.

Целта е да се създаде по-ефективна и бърза комуникация между бизнеса и икономическия министър, което ще позволи прякото му ангажиране с поставените теми. „Инициативата е още един механизъм за подобряване на диалога и координацията с компаниите, които оперират у нас“, посочи министър Стоянов.

По думите му чуждестранните компании представляват значима част от бизнеса в България. Инвестициите в България само от държавите от Европейския съюз надхвърлят 38 млрд. евро.

 „Целта ни е не просто да увеличаваме обемите на инвестициите, но и тяхната добавена стойност. Фокусираме усилия да привлечем компании, които ще предложат и много по-конкурентно заплащане на своите служители. За да се случи това обаче,е ключово подобряването на бизнес средата, а възможността за директна комуникация с изпълнителната власт е една добра предпоставка за това“, подчерта още Никола Стоянов.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: