Вучич обясни продажбата на оръжие с необходимостта да "нахрани хората"

Вучич обясни продажбата на оръжие с необходимостта да "нахрани хората"

Продажбата на боеприпаси, произведени в Сърбия, позволява да изхранваме хората в страната, каза президентът Александър Вучич в интервю за сръбския телевизионен канал Happy

Според него „каквито и боеприпаси да изнесете, те ще попаднат в Сирия, Мали, някъде, където има война“.

Трябва да храним хората, икономиката ни трябва да процъфтява. Ние правим оръжия, а не токчета за обувки, така че какво ще правим сега?“, попита Вучич, като посочи, че Сърбия не нарушава закона, като продава оръжие.

По-рано в медиите се появи информация, че сръбската организация Крушик е доставяла през Истанбул и Братислава боеприпаси за Киев – ракети за реактивни системи за залпов огън. Общо Белград, според информация от документите, е изпратил на Украйна 3,5 хиляди единици 122-мм ракети под марката М-21 Град с обсег 20 км.

Русия изпрати на Сърбия искане за изясняване на официалната позиция на Белград, Вучич нарече съобщенията за прехвърляне на оръжие на Украйна „откровена лъжа“.

В същото време той добави, че Сърбия "произвежда и продава боеприпаси", а "когато произвеждаш боеприпаси, те винаги се озовават някъде на бойното поле или в зона на световна криза".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: