Джони Деп продаде втора колекция от собствени картини за над £4,5 милиона

Джони Деп продаде втора колекция от собствени картини за над £4,5 милиона Снимка: Илюстрация: castlefineart.com

Втората колекция от негови творби, Friends and Heroes, беше изложена миналата седмица в лондонската галерия Castle Fine Art Gallery в Ковънт Гардън, пише Daily Mail

Колекцията включва поп арт портрети на музиканта Боб Марли, американския писател Хънтър С. Томпсън, актьорите Хийт Леджър и Ривър Финикс. Една картина струва около £4,5 хиляди, а комплект от четири платна може да бъде закупен за £17,5 хиляди.

Както се отбелязва в публикацията, Деп е спечелил повече от £8 милиона от рисуване през последните осем месеца.

Както звездата от "Карибски пирати" каза пред Daily Mail, той е "наистина трогнат, че хората се интересуват от други негови хобита извън основната му работа."

Джони Деп добави, че сега „прекарва повече време в Европа“, по-специално в Обединеното кралство, и „много обича Лондон заради творческата му среда“.

Миналия септември дебютната колекция на Джони Деп от 780 ръчно рисувани портрети на знаменитости, Friends And Heroes, беше продадена за 3,65 милиона долара за броени часове. На тях, по-специално, актьорът бе изобразил Ал Пачино, Елизабет Тейлър, Боб Дилън и Кийт Ричардс. 

 

Доскоро името на актьора можеше да се чуе по-често във връзка с процеса с бившата му съпруга Амбър Хърд, която го обвини в домашно насилие.

Процесът е от април 2022 г., като съдебните заседатели изслушаха общо повече от 100 часа показания. Делото трябваше да започне още през 2019 г., но беше отложено заради пандемията от коронавирус.

Адвокатите на Деп заведоха дело срещу Хърд за 50 милиона долара през 2019 г. за клевета, свързана с обвинения в насилие. Актьорът твърди, че това му е струвало доходоносни роли: той губи договора си с Warner Bros за поредица от филми за света на Хари Потър, според който той трябваше да играе в пет филма.

Съдът призна актрисата за виновна за клевета и я осъди да плати на Деп 15 милиона долара, но тя подаде жалба. Скоро те постигнаха споразумение: страните се съгласиха, че Хърд ще плати на Деп само 1 милион долара от назначената компенсация и той ще даде парите за благотворителност.

Джони Деп и Амбър Хърд се ожениха през февруари 2015 г., но се разделиха година по-късно, след като актрисата обвини съпруга си в домашно насилие. Деп не се призна за виновен и нарече изявленията клевета.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: