
Ултра преработените храни се оказаха причина за рак
- Здравеопазване
- Текст:

Ново изследване, публикувано от експерти от Имперския колеж в Лондон, показва, че прекомерната консумация на ултрапреработени продукти може да увеличи риска от рак, съобщава MedicalXpress.
Като част от научната работа изследователите анализират данните за здравето и храненето на повече от 200 000 пълнолетни хора на средна възраст. Те също така провеждат мониторинг на състоянието им в продължение на 10 години.
В резултат на това се установява, че високата консумация на ултра преработени храни и продукти е свързана с повишен риск от развитие на рак на яйчниците и мозъка.
Отбелязва се, че към този вид продукти се отнася храната, която е претърпяла значителна обработка по време на производствения процес. Ултра преработени могат да се нарекат газираните напитки, пакетираният хляб, много готови ястия и повечето зърнени закуски.
Важно е да се разбере, че тези констатации са от голямо значение, тъй като такива продукти се консумират широко и се считат за удобни и евтини.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Банката за развитие на БРИКС бе оглавена от бившия бразилски президент Дилма Русеф

Изкуствен интелект работи като водеща на прогнозата за времето в държавна телевизия

Чарлз III отложи официалната си визита във Франция

Financial Times: Казахстан ще въведе онлайн контрол върху реекспорта към Русия

Стартира информационният сайт за представяне на цените на основни хранителни продукти

Секвенираха генома на Лудвиг ван Бетовен

Как човечеството "увеличи" площта на Земята с 2500 квадратни километра

Чад национализира всички активи на американската нефтена компания Exxon Mobil
