
Ултра преработените храни се оказаха причина за рак
- Здравеопазване
- Текст:

Ново изследване, публикувано от експерти от Имперския колеж в Лондон, показва, че прекомерната консумация на ултрапреработени продукти може да увеличи риска от рак, съобщава MedicalXpress.
Като част от научната работа изследователите анализират данните за здравето и храненето на повече от 200 000 пълнолетни хора на средна възраст. Те също така провеждат мониторинг на състоянието им в продължение на 10 години.
В резултат на това се установява, че високата консумация на ултра преработени храни и продукти е свързана с повишен риск от развитие на рак на яйчниците и мозъка.
Отбелязва се, че към този вид продукти се отнася храната, която е претърпяла значителна обработка по време на производствения процес. Ултра преработени могат да се нарекат газираните напитки, пакетираният хляб, много готови ястия и повечето зърнени закуски.
Важно е да се разбере, че тези констатации са от голямо значение, тъй като такива продукти се консумират широко и се считат за удобни и евтини.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Във Ватикана отвори врати училище за фермери

Китайското производство на чипове изостава от САЩ и Европа поне с 20 години

Вградиха компютър директно в тъканта на дреха

Путин: Русия никога не е възразявала срещу членството на Украйна в ЕС

Златото с нова рекордна цена

Производството в еврозоната се разраства след труса от митата на Тръмп

Дефектна стока? Какви са правата ни и как да ги защитим?

Китай инсталира най-мощната вятърна турбина в света
