Сърбия реши да изпрати хуманитарна помощ на Украйна

Сърбия реши да изпрати хуманитарна помощ на Украйна Снимка: pixnio.com

Страната ни ще изпрати на Киев необходимото за поддръжка на електроенергийната система на Украйна оборудване, заявиха в сръбския кабинет

Правителството на Сърбия прие на свое заседание решение за изпращане в Украйна на партида от хуманитарна помощ. Това се съобщава в изявление на кабинета, публикувано в четвъртък, пише ТАСС.

"Правителството на Сърбия взе решение да изпрати на Украйна хуманитарна помощ под формата на необходимото за поддръжка на електроенергийната система на страната оборудване", се казва в документа.

След началото на военните действия в Украйна сръбският президент Александър Вучич в обръщение към нацията след заседанието на Съвета за сигурност заяви, че републиката подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да въвежда санкции срещу Русия.

Сръбският президент заяви, че страната временно прекратява военните и полицейските учения с всички чуждестранни партньори. Той отбеляза, че Сърбия счита Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в Източна Европа и е готова да окаже хуманитарна помощ на Киев.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: