Арестуваха американец, допуснал детето му да си играе с пистолет

Арестуваха американец, допуснал детето му да си играе с пистолет Снимка: Beech Grove Police

Четиригодишният малчуган с памперс, е заснет от охранителна камера да размахва огнестрелното оръжие на площадката между апартаментите в жилищната сграда, в която живее със семейството си

Видеозаписът е бил насочен незабавно към местната телевизия в Бийч Гроув, Индиана, която е сигнализирала полицията и е излъчила директно ареста на 45-годишният Шейн Озбърн. Задържаният родител първоначално е отрекъл да има оръжия в дома си, но  допуснал, че може би е на негов братовчед. 

Оправдавайки се, че не е бил добре и през целия ден е спал, Озбърн е заявил, че въобще не разбрал, че синът му е излизал от апартамента, казват пред ВВС от местната полиция. Въпреки тези обяснения, полицията е открила огнестрелното оръжие в дома на Озбърн и го е задържала. Днес той трябва да се изправи пред съда.

Кметът на Бийч Гроув заяви, че е „ужасѐн” от инцидента, но е благодарен, че никой не е пострадал, „особено малкото дете”.

По-рано този месец шестгодишен ученик от началното училище в щата Вирджиния простреля учителката си с пистолет. Полицията предполага, че необезопасеното оръжие е на майката на детето и определи стрелбата като умишлена.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: