Кои социални мрежи ще "умрат" и кои ще имат успех през 2023 година

Кои социални мрежи ще "умрат" и кои ще имат успех през 2023 година Снимка: ferra.ru

Мнения на маркетолозите

Технически експерти разказаха пред  MailOnline кои приложения според тях че ще оцелеят през 2023 г., а  кои не.

За това съобщава DailyMail.

Относно Twitter някои експерти смятат, че увеличаването на броя на обидните изрази и разблокирането на определени акаунти там може да доведе до отказ на хората от социалната мрежа. 

Така например, през изминалата седмица броят на заявките за търсене "как да изтрия Twitter" се е увеличил с 500%. Хиляди хора са избрали да се регистрират в малко известната конкурентна услуга Mastodon. Като цяло, за неуспехите на Twitter обвиняват Илон Мъск.

През май 2022 г. приложението за споделяне на снимки BeReal зае първо място в класациите за приложения във Великобритания и САЩ. Тази услуга се различава по това, че позволява да се публикуват снимки само в режим на реално време както от фронталната, така и от основната камера едновременно. Не могат да се прилагат филтри.

Експерти обаче казват, че лоялността на потребителите към други големи социални мрежи затруднява създаването на приложение, което ще издържи изпитанието на времето. Впрочем, основателят на маркетинговата агенция State of Social смята, че BeReal ще продължи да расте, но ще трябва да намери начин да си осигурява приходи.

А що се отнася до Tik Tok, експертите не се съмняват: социалната мрежа продължава да показва стабилен растеж. Специалистите смятат, че това е отличен пример за това, че алгоритмите са от решаващо значение за оцеляването и успеха на социалните медии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: