Британската кинозвезда Джоана Лъмли върви през живота с доброта и смелост

Британската кинозвезда Джоана Лъмли върви през живота с доброта и смелост Снимка: the-sun.com

Тя смята, че за днешните млади жени е станало модерно да са „жертви”.

Джоан Лъмли започва като фотомодел. Кариерата ѝ в голямото кино тръгва от "момиче на Бонд" във филма „В тайна служба на Нейно Величество” (1969 г. ), преди да постигне големия си пробив в телевизионния сериал от 70-те „Новите отмъстители”, последван от любимата британска комедийна серия „Абсолютно съвършени”, стартирала през 1992 г. и възродила славата си през 2016 с едноименната кинокомедия. 

Джоана Лъмли отдавна се слави с безпардонния си език. Сега тя критикува ерата #MeToo, посочвайки, че нейното поколение е умеело „да се грижи за себе си”. Пред списание Prospect звездата от десетки филми, в т.ч. „Вълкът от Уолстрийт” и „Падингтън – 2” казва: „Не обръщахме внимание на улични подсвирквания. Ако някой се опиташе да опипва, удряхме през ръцете. Бяхме доста твърди и се пазехме… Сега новата мода е да си жертва на нещо. Жалко е, полудяхме”.

How old is Joanna Lumley and which 'Bond Girl' did she play? – The US Sun |  The US Sun
Джоана Лъмли като "момиче на Бонд", снимка - the-sun.com

Според Лъмли, да си публична фигура „също може да е ад“ и казва, че тя самата публикува селфитата си в социалните мрежи, защото трябва да се преструва, че това ѝ харесва“. Понастоящем актрисата е и един от големите филантропи, участвала в повече от 60 благотворителни мисии, както и известен активист за човешки права.

Нейните противоречиви коментари следват забележките ѝ, публикувани в Twitter в началото на годината, които засегнаха и „болната” тема за все по-голямото разпространение на „психични заболявания”. Според Лъмли, мнението че такива болести днес се ширят, е „погрешно” и тя съвета хората, които се оплакват от тях, „просто да се овладеят“, вместо да вярват и да демонстрират, че страдат от всевъзможните депресии, меланхолии и стресове. 

Демонстрирайки завидно здрав разум, Лъмли дава и рецептата за живота си,  като цитира стих на поета от XIX век Адам Линдзи Гордън:

„Животът е пълен с илюзии,             

Но две неща стоят като камък:

Доброта в чуждата беда,

Смелост в себе си”. 

Добър девиз за наближаващата Коледа. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: