Мъск постави легла в офис на Twitter, за да не си ходят служителите до вкъщи

Мъск постави легла в офис на Twitter, за да не си ходят служителите до вкъщи Снимка: dzen.ru

"Работете, слънцето все още е високо!" - който иска да работи в Twitter, то само по правилата на Мъск, който не е съгласен - вън.

Илон Мъск изобщо не се е шегувал, когато казваше, че изисква от служителите пълна отдаденост в работата си. Отначало той уволни безполезните и небинарните, които се задържаха в офиса само за сметка на толерантната политика на предишното ръководство. След това той увеличи натовареността на останалите работници. 

А сега, както съобщава журналистът от ВВС Джеймс Клейтън, Мъск въобще реши, че служителите му няма и за какво да си тръгват от работа. За работохолиците Мъск инсталира легла и шкафове, в които могат да държат комплект сменяемо бельо и други вещи.

Клейтън публикува снимки от кабинетите на главния офис на Twitter в Сан Франциско. На снимките можете да се полюбувате в Twitter акаунта на репортера. По думите му, освен на леглата, служителите могат да спят и на разтегателни дивани. Между другото, самият Мъск също често нощува в офиса си и не вижда нищо ужасно в това.

"Служителите казват, че кабинетът на Илон Мъск в Twitter изглежда като хотелска стая и е преустроена в такава от бивша конферентна зала", обяснява той.

А тази снимка, направена от продуктовия мениджър на Twitter Евън Джоунс, на която се вижда младо момиче, което спи в офиса точно до столовете, се появи в началото на ноември. Очевидно Мъск неотдавна е решил, че е по-добре да постави легла, отколкото да измъчва служителите да спят върху дюшек на земята в спален чувал.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: