Обрат: Алек Болдуин съди екипа си за небрежност, довела до смъртта на операторката му

Обрат: Алек Болдуин съди екипа си за небрежност, довела до смъртта на операторката му Снимка: augustineformayor.ca

След като постигна споразумение със семейството на убитата Халина Хътчинс, сега актьорът е завел дело срещу членове на екипа на филма „Ръжда”, замесени по един или друг начин във фаталната стрелба на 21 октомври 2021 г.

Според съдебните документи, цитирани в hollywoodlife.com, Алек Болдуин обвинява в небрежност оръжейничката на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд, помощник-режисьора Дейв Холс, реквизиторката Сара Закри и доставчика на оръжия Сет Кени, защото всеки от тях по някакъв начин е пренебрегнал задълженията си.

„Тази трагедия се случи, защото на снимачната площадка бяха доставени бойни куршуми и заредени в пистолет, без никой от тези хора да провери внимателно нито мунициите, нито оръжието. Те са действали безотговорно и безразсъдно, създавайки риск за безопасността на хората около тях”, пише адвокатът на Болдуин в насрещната жалба, подадена в петък, 11 ноември. 

В документа се казва още, че кариерата на Болдуин е пострадала „драстично” и той е „загубил и пропуснал многобройни възможности за работа и произтичащите от това доходи“, което жалбата отново свързва с безотговорните действия на обвинените. Искът подчертава, че Болдуин се надява да „изчисти името си“ и да потърси отговорност от членовете на екипа си заради тяхното „неправилно поведение“, което сложи край на живота на един човек.

Освен всичко това, жалбата разширява мащаба на вредите, посочвайки че „Инцидентът в Ню Мексико, при който беше убита 42-годишната операторка Халина Хътчинс, а 49-годишният режисьор Джоел Соуза беше ранен, шокира развлекателната индустрия и предизвика вълна от безпокойство относно условията на безопасност по време на снимачния процес”. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: