Директни полети между България и Саудитска Арабия стартират в началото на 2023 г.

Директни полети между България и Саудитска Арабия стартират в началото на 2023 г. Снимка: mtc.government.bg

Директнине полети между България и Кралство Саудитска Арабия стартират в началото на следващата година

Предстои стартирането на директни полети между България и Кралство Саудитска Арабия. Първата спогодба в областта на транспорта между Република България и Кралство Саудитска Арабия бе подписана днес в Рияд от министъра на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и министъра на транспорта и логистичните услуги на Кралство Саудитска Арабия Салех ал Джасер.

„Спогодбата за въздушни съобщения между правителствата на двете страни създава нова правна рамка, хармонизирана с правото на ЕС, която отговаря на съвременните изисквания и условия за извършване на въздушни услуги. Това ще осигури задълбочаване на сътрудничеството в областта на авиацията и ще даде тласък за развитието на нови проекти и съвместни инициативи между нашите две страни“, заяви Христо Алексиев. 

Той посочи, че следващата стъпка е стартиране на нови директни линии София-Рияд-София и Варна-Дамам-Варна, като това се очаква да стане в началото на следващата година. От българска страна авиационният оператор, който е назначен да оперира по въздушната линия е България Ер, а от страна на Кралство Саудитска Арабия полетите ще се изпълняват от авиокомпания Флайнас.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: