Китай въведе данък за производителите и търговците на електронни цигари

Китай въведе данък за производителите и търговците на електронни цигари Снимка: rabkor.ru

От 1 ноември Китай въвежда данък върху потреблението за производители, вносители и търговци на едро на електронни цигари, се казва в съвместно изявление на три държавни ведомства на КНР

Министерството на финансите, Главното митническо управление и Държавното данъчно управление на Китай днес публикуваха съвместно изявление за налагане на данък върху потреблението на електронните цигари.

"Електронните цигари се включват в областта на събирането на данък върху потреблението и се добавя клауза за електронните цигари в члена за данък върху тютюневите изделия", се казва в изявлението.

Данъкът ще се прилага за организации и физически лица, които се занимават с производство, внос и търговия на едро с електронни цигари на територията на Китай.

При изчисляване на данъка ще се използва адвалорната ставка, т.е. данъчната или митническата ставка, определена като процент от стойността на обекта на данъчно облагане.

За предприятията и физическите лица, занимаващи се с производство и внос на електронни цигари, се въвежда данъчна ставка от 36%, а за тези, които се занимават с търговия на едро - 11%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: