Отново стрелба в американско училище

Отново стрелба в американско училище Снимка: ksdk.com

Жертвите в гимназия в Сейнт Луис, Мисури, са най-малко три, включитено заподозреният, ранените – седем.

Вчера, малко след началото на занятията,  в гимназията за визуални и сценични изкуства е влязъл въоръжен мъж, въпреки че вратите са били заключени, съобщава ВВС. Свидетели казват, че мнозина са се спасили, тъй като по време на атаката оръжието на стрелеца е засякло

Заподозреният, идентифициран от полицията като 19-годишен бивш ученик, е стрелял и срещу бързо намесилите се полицаи, като по-късно е починал от раните си. Според полицията стрелецът е завършил училището миналата година и не е имал престъпно минало. Бил е запасен със стотици куршуми, в почти дузина пълнители с голям капацитет. Мотивите му за нападението срещу училището, в което учат около 400 ученици, не са ясни. 

Една от жертвите е 61-годишна учителка, защитавала учениците си. Загинала е още една ученичка и самият стрелец. Седемте ранени - три момичета и четири момчета - са без опасност за живота, но са засегнати от осколки, а някои показват и признаци на сърдечни смущения.

„Децата ни не трябва да преживяват това“, каза кметът на Сейнт Луис Тишаура Джоунс на пресконференция след стрелбата.

Вчера тийнейджър в Мичиган се призна за виновен по 24 обвинения, включително тероризъм и убийство първа степен, след като откри стрелба в гимназията си миналия ноември. Според изданието Education Week, тази година в американските училища е имало най-малко 35 случая на стрелба, завършили с поне една жертва. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: