Градският транспорт на Виена намалява отоплението

Градският транспорт на Виена намалява отоплението Снимка: https://pixabay.com/

Компанията за градски транспорт на Виена реагира на енергийната криза с приемането на пакет от мерки, като една от мерките е намаляване на температурата в метрото и трамваите с два градуса, съобщиха от компанията

Досега температурата в превозните средства на градския транспорт беше 20 градуса, а сега ще е 18 градуса.

Ограничения ще има и по отношение на осветлението, като ще бъде изключено осветлението на символа на градския превозвач, а произведенията на изкуството в спирките вече няма да бъдат специално осветявани.

В същото време виенският превозвач ще ускори подмяната на осветлението и преминаването към LED крушки в гарите и превозните средства.

Също така в определени сгради ще бъдат монтирани броячи на време, които трябва да регулират времето на пускане на осветлението.

Предвидена е и оптимизация на вентилационната инсталация, като последователно отоплението на газ ще бъде заменено с инсталации, използващи възобновяеми енергийни източници.

Чрез обновяването на около 400 автобуса те успяха да намалят потреблението на енергия с една трета, въпреки че трябваше да е с шест процента.

Новите спестяващи мерки се очаква да намалят потреблението с около 11 гигаватчаса годишно, което съответства на годишното потребление на около 3000 четиричленни домакинства.

novosti.rs

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: