Невронна мрежа показва живота на хората на Марс

Невронна мрежа показва живота на хората на Марс Снимка: hi-tech.mail.ru

Колонията на Червената планета е създадена от изкуствен интелект

Как би изглеждал животът на хората, ако човек някога поиска да живее на Червената планета? За това са заснети толкова много филми и са написани толкова много фантастични романи, че порталът hi-tech.mail.ru също реши да пофантазира по темата за преместването на човечеството на Марс и съъздаването на марсианска колония.

Историята, върху която редакторите работят заедно с невронна мрежа, е достойна за холивудски сценарий. Важно е да се отбележи, че те "подхранват" невронната мрежа само с ключови думи и фрази. Историята, която се получава в крайна сметка, в по-голямата си част е рожба на изкуствения интелект.

Използван е моделът Stable Diffusion, позволяващ да се сздаде произволна реалност.

Най-вероятно в публикуваната фотоистория става дума за колония от преселници, които са били принудени да напуснат Земята и са кацнали на Червената планета на огромен космически кораб.

Вгледйте се в изображенията. На тях се виждат няколко селища с различни особености, мегаполис, научна лаборатория, някои отделни постройки. Хората на Марс очевидно бързо са покорили суровата природа и дори са започнали да отглеждат растения. Странни сгради, немислим транспорт, невиждани обекти. Пясъци и червена почва. Добре дошли на Марс на бъдещето, завладян от човека. Насладете се на снимките от галерията.  

                                                                                                

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: