Британските власти се отказаха от намаляване на данъците за богатите

Британските власти се отказаха от намаляване на данъците за богатите Снимка: РИА Новости

Британското правителство се отказа от намаляване на данъците за богатите заради недоволството на населението

Британското правителство се отказа от намаляване на данъците за богатите заради недоволството на населението, съобщи ръководителят на британското Министерство на финансите Квази Квартенг.                

По-рано той представи в парламента "план за подкрепа" на икономиката на страната, който предполага мащабно намаляване на данъците. Квартен заяви за отмяната на планираното увеличение на данъка върху печалбите на предприятията до 25% от предишните 19%, както и за намаляване на данъка от 45% на 40% върху доходи над 150 хиляди паунда годишно, което може да струва на правителството около 2 милиарда паунда годишно.

За отмяната на втората мярка Квартенг съобщи в понеделник сутринта, въпреки предишните изявления на британския премиер Лиз Тръс, че се ангажира с първоначалния план за подкрепа на икономиката.

"Нашият план за подкрепа на икономиката установява нов подход за създаване на по-просперираща икономика, от подкрепа на бизнеса в Обединеното Кралство до намаляване на данъчната тежест за най-нископлатените. Ясно е обаче, че премахването на данъчната ставка от 45% се превърна в отвличане на вниманието от основната ни мисия за решаване на проблемите, пред които е изправена страната ни. По този начин обявявам, че няма да премахнем данъчната ставка от 45%", написа той в своя Twitter аккаунт.                                                                                                   

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: