Алла Пугачова отново си тръгна от Русия

Алла Пугачова отново си тръгна от Русия Снимка: rus.team

Според изданието 5-tv.ru певицата и двете й деца са забелязани на московското летище Внуково, откъдето са отлетели за Израел с еднопосочни билети.

След началото на войната срещу Украйна, певицата напуска Русия за втори път. През март Пугачова замина за Израел със съпруга си, хумориста Максим Галкин, и деветгодишните им близнаци. По-късно поп-звездата се върна в Русия, заради убеждението си, че „децата трябва да учат в руско училище”.

Изглежда обаче, че Алла Борисовна е променила мнението си, предвид реалностите, с които се е сблъскала в Русия. Веднага след завръщането ѝ руски пропагандисти и официални лица подхващат кампания срещу певицата. „Първи глас” в ругателния хор заема видният пропагандист и телевизионен водещ Владимир Соловьов, който в ефир пита: „Защо се влачи обратно в Русия целият този боклук? Върнала се някаква си Пугачова, показва крак от Ролс Ройса си... Пак ли ще ни поучава?”

Освен подобни нападки, Пугачова е и обект на проверка по обвинение за дискредитиране на армията, след като в своя публикация в Twiter се обърна към Министерството на правосъдието с "молба" да я включи в регистъра на чуждите агенти, както направи със съпруга ѝ Максим Галкин. В същия пост певицата пожела „край на смъртта на нашите момчета за илюзорни цели”.

Според съобщение в Telegram, анонимна жителка на Московска област прочела поста на Пугачова и решила, че думите ѝ обиждат руската армия. "Съвестната" гражданка се обърнала към полицията с молбата певицата да бъде „проверена” за незаконни публични действия, получаване на „чуждестранна подкрепа” и дискредитиране на руските въоръжени сили. Местната полиция, разбира се, се заела с „разследването”. 

От Кремъл отказаха да коментират думите ѝ, но канцеларията на украинския президент изрази подкрепата и уваженито си към позицията на певицата.

Още преди нахлуването в Украйна, руски интелектуалци, творци и учени напускаха Русия, но след февруари "изтичането на мозъци" е особено интензивно. 

Смята се, че в последните седем месеца са емигрирали близо един милион руснаци.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: