От началото на мобилизацията в Русия са се опитали да подпалят шест военни комисариата

От началото на мобилизацията в Русия са се опитали да подпалят шест военни комисариата Снимка: d2n5vmplxfxpig.cloudfront.net

А от началото на войната с Украйна до 21 септември в Русия са подпалени 21 военни комисариата

В Русия продължават атаките срещу военните комисариати. В петък, 23 септември, бяха разкрити два нови случая на палежи. От обявяването на мобилизацията те са общо шест.

През нощта неизвестен е хвърлил бутилка със запалителна смес в сградата на военната регистрация в град Свободний, Амурска област. Пострадала е част от фасадата.

Вчера в 6 часа сутринта беше съобщено за опит за палеж на комисариата на улица Узловая в Хабаровск. Бутилки с неизвестна течност са били поставени в решетките на прозорците на кабинета на директора на мобилизацията и кабинета за документация. 

Счупени са стъклата, наложило се е пожарът да бъде потушен от самите служители на учреждението. На полицията е разпоредено да проверява обстановката в районните военни комисариати на всеки два часа.

По-рано бе съобщено за палежи в Санкт Петербург, Нижни Новгород, Гая, Оренбургска област, както и в село Кира в Забайкалието.                                                                                                                                

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: