Какви са вариантите за действие на Путин сега

Какви са вариантите за действие на Путин сега

The Conversation изброява три варианта за Путин за решаване на украинските проблеми

Анализаторът Джо Адетунджи прогнозира възможния избор на окончателното решение на Владимир Путин

На Запад с голям ентусиазъм възприеха успехите на въоръжените сили на Украйна в харковското направление. Някои експерти дори прогнозираха пълното поражение на Руската федерация с връщането на "окупираните" територии на Украйна.

3 варианта за по-нататъшно развитие на т.н. Специална военна операция:

   Политическо решение, което ще помогне да се запазят териториите, отвоювани след 2014 г. Този вариант обаче е унизителен както за Русия, така и за Украйна и може да "постави под въпрос лидерството на Владимир Путин в страната";

   Продължаването на конфликта и стабилизирането на фронта на сегашните рубежи, което ще отслаби въоръжените сили на Украйна и постепенно ще лиши Киев от подкрепата на Запада. Въпреки това, според анализатора Адетунджи, ресурсите на въоръжените сили на РФ ще бъдат изчерпани през следващите 12 месеца;

   По-нататъшна ескалация на военния конфликт, което ще бъде сигнал за Запада и Зеленски за решителността на Русия.

Анализаторът разглежда и възможна тотална мобилизация в Русия, изкуствено предизвикана  от руската страна авария в АЕЦ Запорожие и използването на тактическо ядрено оръжие.

   „Ние просто не знаем достатъчно за това как функционира мисленето на Путин или как той приоритизира информацията за вземане на решения“, заключава Адетунджи в своето изследване.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: