Илон Мъск ще бъде съден за измами с цените на криптовалутите

Илон Мъск ще бъде съден за измами с цените на криптовалутите Снимка: ferra.ru

Седем инвеститори в Dogecoin се присъединиха към иска за 258 милиарда долара срещу Илон Мъск

Към съдебните дела, заведени срещу Илон Мъск с обвинение в създаването на финансова пирамида за подкрепа на неговата крипто валута Dogecoin, се присъединиха още седем души, инвестирали в тази валута.

За това съобщи Reuters.

Общата сума на нанесените им щети е 258 милиарда долара. Мъск и неговите компании Tesla, SpaceX, както и компанията за изграждане на тунели Boeing Co са обвинени в това, че всички, които стоят зад Dogecoin са покачили цената на тази крипто валута с повече от 36 000%. 

В тази връзка, след подаване на нови искове, в делото започва да фигурира и организация с нестопанска цел фондация Dogecoin, която осигурява управлението и поддръжката на тази криптовалута.

Ищците също така обвиняват Мъск, че той и неговите съучастници са "заработили десетки милиарди долара" за сметка на другите инвеститори в Dogecoin, знаейки, че тази валута няма вътрешна стойност - нейната стойност зависи изключително от маркетинга.

Мъск прокоментира тези изявления и съдебни искове, като отговори, че ще продължи да подкрепя Dogecoin, тъй като е бил помолен за това от хора, работещи в неговите предприятия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: