Илон Мъск дава уроци за успех на изборите в САЩ

Илон Мъск дава уроци за успех на изборите в САЩ Снимка: ngalup.co

Очаква се междинният вот през ноември да преструктурира състава на американския парламент, както в Камарата на представителите, така и в Сената.

Илон Мъск говори във вторник на събитие, организирано от Републиканската паритя и посочи правилния начин за привличане на гласоподаватели - бъдете съпричастни с проблемите на хората и не прекалявайте с агитацията си. 

Последният съвет Мъск изрази в типичната за него образна лексика – „стойте далеч от спалните на хората”, цитира indi100.com. В случая мултимилиардерът съветва републиканците в САЩ, но посочените от него принципи може да са полезни за всяка партия.

Говорейки за съпричасността с проблемите на хората, Мъск определено посъветва републиканците да бъдат по-състрадателни към новодошлите имигранти. Освен това той отново посочи предимствата на свободните пазари и предупреди за опасност от толериране на социалистически идеи.

През последната година Мъск се доближи до Републиканската партия и се отдалечи от Демократическата, заради някои политики на управляващите, с които не е съгласен. Преди време той дори обяви, че може да подкрепи кандидати на Републиканската партия, макар че досега винаги е гласувал за демократи. Обобщавайки политическите си пристрастия, неотдавна Мъск написа в Twitter, че подкрепя „лявото крило на Републиканската партия и дясното крило на Демократическата партия”.

Другото важно условие за изборен успех според Мъск е политиците „да се държат настрана от портфейлите на гласоподавателите”, т.е., да предложат ясна и реалистична данъчна политика, да се погрижат за намаляване на разходите за живот и да се заемат със създаването на условия за унвеличаване на приходите на гласоподавателите – основополагащ принцип за просперитета на коя да е партия. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: