Основателят на Pink Floyd призова Елена Зеленска да повлияе на съпруга си

Основателят на Pink Floyd призова Елена Зеленска да повлияе на съпруга си Снимка: ura.news

Основателят на Pink Floyd Уотърс написа писмо до съпругата на Владимир Зеленски

Основателят на рок групата Pink Floyd Роджър Уотърс написа писмо до съпругата на украинския президент Владимир Зеленски - Елена, в което помоли да се преустанови конфликтът в Украйна и да се спре да се иска оръжие от Запада. Документът е публикуван на официалната страница на артиста в една от чуждестранните социални мрежи.

"Ако под подкрепа на Украйна имате предвид продължаване доставката на оръжие за армията на киевското правителство, опасявам се, че може фатално да грешите. По-голямата част от маслото се налива в огъня от Вашингтон, който е на относително безопасно разстояние от пожара. Моля ви да повлияете на съпруга си да настъпи мир в Донбас, да се ратифицират и изпълнят Минските споразумения", се казва в документа.

Роджърс припомни предизборните обещания на съпруга й. В тях Зеленски говори за прекратяване на Гражданската война в републиката, за мир в Донбас и ратифициране на пълния пакет от Минските споразумения, пише independent.co.uk. В заключение основателят на Pink Floyd още веднъж отбелязва необходимостта да се спре съпротивлението на Русия, допълва Nation News.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: