Десетки пътници останаха блокирани в тунела под Ламанша

Десетки пътници останаха блокирани в тунела под Ламанша Снимка: Twitter/ВВС

Алармената сигнализация на влак от Кале до Фолкстоун се включи вчера следобед, отбелязвайки фалшива повреда.

В социалните мрежи се появиха кадри, показващи евакуираните пътници на Eurotunnel Le Shuttle да вървят пеша в сервизния тунел за спешни ситуации между Обединеното кралство и Франция, съобщава ВВС. В крайна сметка, всички са били натоварени в друг влак и откарани до Фолкстоун в Кент. От управлението на Le Shuttle казаха, че ще проучат причините за вклюването на влаковата аларма. 

„В резервния тунел беше ужасяващо“, казва 37-годишната Сара Фелоус от Бирмингам пред информационната агенция PA след снощния инцидент.

„Беше като във филм за катастрофа. Просто вървите с голяма тълпа в бездната, под морето, без да знаете какво се случва. Някои плачеха, други получиха панически атаки”, споделя друг пътник.

Трети също отбелязва: „Имаше хора, отчаяни, че са долу в сервизния тунел, това е малко странно място... Останахме там поне пет часа“.

Passengers walk along an emergency tunnel of the Channel Tunnel
Eurotunnel Le Shuttle blocked, Снимка -  Twitter/PA

От управлението на Le Shuttle първоначално написаха в Twitter, че влакът се е повредил, но по-късно пред ВВС изясниха, че всъщност повреда не е имало, но по неизвестна причина алармите са се включили. Независимо от това, всички пътници са прехвърлени в друг влак в 20:22, „в съответствие с процедурите за безопасност и като мярка за удобството им“.

Пътник от спрения влак се свърза с BBC преди 17:45 ч., за да се оплаче от лоша комуникация. Говорителят на Le Shuttle по-късно каза, че трафикът на пътници е слаб, но посъветва клиентите, потеглящи от Кале, да не пътуват във вторник вечерта, а да изчакат до 6:00 тази сутрин.

С трасето си от 37.9 км, Eurotunnel Le Shuttle обслужва най-дългата подводна пътна секция в света. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: