Илон Мъск се тревожи, че раждаемостта намалява – и се грижи да поправи това

Илон Мъск се тревожи, че раждаемостта намалява – и се грижи да поправи това Снимка: alpes-holidays.com

Тези дни стана ясно, че освен седемте си известни деца, най-богатият човек на планетата миналата година се е сдобил с още един чифт близнаци.

Майка на новото попълнение „Мъск” е една от топ-мениджърките в компанията му Neuralink, съобщава buzzfeednews.com. Според съдебните регистри, копия от които Insider е получил в сряда, Шивон Зилис е родила своите деца няколко седмици преди раждането на второто му дете с канадската певица Граймс. 

Близнаците на Шивон са вече на 8 месеца, а 36 годишната майка не веднъж е чувана да казва, че никой на този свят не предизвиква възхищението ѝ така, както милиардера. 

Тя заема позицията директор по операции и специални проекти в Neuralink. Според медиите, двамата са се запознали през 2015 г., когато е станала съветник в OpenAI, организация с нестопанска цел за изкуствен интелект, основана от технологичния магнат. През 2017 г., се мести в Tesla като директор на проекти, а по-късно преминава в Neuralink. Шивон е известна сред колеките си с това, че винаги защитава Мъск от каквато и да било критика

Съдебни документи разкриват, че този април Мъск и Зилис са подали молба в окръжен съд в Тексас, където са родени близнаците, за промяна на имената на бебетата. Предметът на молбата е съдът да даде на децата „фамилното име на баща им“, а името на майката да присъства „във второто им име”.

Междувременно в профила на Граймс се появи новината, че двамата с Мъск винаги са искали „поне три или четири“ деца, но отново са разделени. 

През годините Мъск често говори, че винаги е имал желанието да допринесе много в отглеждането на децата си, но през юли 2020 г. признава пред New York Times , че Граймс има „много по-голяма роля“ в грижите за първото им дете.

„В момента не мога да направя много. Но когато детето порасне, ще поема по-голяма роля”, споделя Мъск, разкривайки някои от плановете си като баща:

„Мисля, че просто ще правя това, което съм правил с другите си деца. Ако имам пътуване за Tesla до Китай, например, ще взема децата с мен и ще отидем на Великата китайска стена, или ще се качим на скоростния влак от Пекин до Сиан, за да видим теракотената армия”.

Последната новина, свързана с Мъск и децата му беше съвместното посещение с четири от тях при папа Франциск. Любопитни се чудят, дали многодетният предприемач е изповядал пред папата личната си активност в увеличаването на световното население.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: