Twitter съкрати 30% от персонала по човешки ресурси

Twitter съкрати 30% от персонала по човешки ресурси Снимка: https://pixabay.com/

Американската компания Twitter Inc, която притежава едноименната мрежа за микроблогинг, съкрати 30% от своя кадрови отдел по персонала

Това се случва на фона на нарастващи бизнес проблеми и потенциалната сделка с изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск.

Съкращенията последвах след съобщението на компанията през май, че ще спре набирането на персонал и ще търси начини за намаляване на разходите. В резултат на прегледа на необходимите разходни позиции, компанията реши да преструктурира и намали отдела за персонал. Очаква се съкращенията да засегнат по-малко от 100 души и да не обхванат служители от други отдели, се казва в изявление на Twitter.

Twitter попълни списъка на американските технологични компании, които обявиха съкращения на персонал на фона на падащите цени на акциите и опасенията от рецесия в икономиката.

Така миналия месец Coinbase Global Inc. обяви намерението си да съкрати 1,1 хиляди служители, или 18% от персонала, докато миналата седмица Unity Software Inc. обяви решението да съкрати 4% от служителите.

Междувременно Microsoft Corp., Snap Inc. и редица други представители на индустрията казаха, че ще забавят нивата на наемане или ще замразят свободните работни места.

Twitter също продължава да очаква с нетърпение по-нататъшното развитие на сделката с Мъск.

Компанията прие предложението на Мъск за 44 милиарда долара на 25 април. В средата на май обаче бизнесменът каза, че няма да има повече движение по сделката, докато Twitter не изясни ситуацията относно дела на фалшивите акаунти в социалната мрежа.

Още през юни Мъск заплаши да прекрати сделката поради факта, че компанията отказва да му предостави исканите данни. Тогава представител на Twitter каза, че компанията продължава да споделя информация с Мъск, за да приключи сделката в съответствие с условията на споразумението.

Акциите на Twitter паднаха с 3,9% в четвъртък.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: