Илон Мъск заведе семейството си при папа Франциск

Илон Мъск заведе семейството си при папа Франциск Снимка: fanpage.it

Собственикът на Tesla и Space X беше приет във Ватикана заедно с четири от седемте си деца.

Най-богатият бизнесмен на света и главата на римо-католическата църква са се срещнали в петък следобед и са разговаряли близо един час, обсъждайки много въпроси, включително развитието на новите технологии и пътят да станат достъпни за всички, съобщава fanpage.it. 

Друга тема, обект на разговора им, е бил сривът на раждаемостта, особено в най-развитите и най-богати страни. Това е един от приоритетните въпроси за Мъск и в лицето на папа Франциск очевидно е намерил добър събеседник.

„За мен е чест да се срещна с папата“, написа Мъск в профила си в Twitter, придружавайки туита си със снимка от срещата.  Кадърът показва папа Франциск, Мъск и четиримата тийнейджъри на предприемача, включително 18-годишният Грифин и 16-годишните му тризнаци. 

Отсъстват последните му две бебета, които имат с канадската певица Граймс, както и "новата" му 18-годишна дъщеря (по рождение близнак на Грифин), която преди няколко седмици подаде молба за смяна на пола, за да бъде жена. Тя смени и името си, като изостави фамилията на баща си и обяви, че прекратява всякакви връзки с него. 

Предизвикан от коментар на потребител в Twitter за публикуваната снимка, предприемачът признава, че черният му костюм не е най-подходящото облекло за случая. „Роклята ми е трагична“, шеговито написа Мъск.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: