НЗОК готви стачка: искат увеличение на заплатите и допълнителни щатни бройки

НЗОК готви стачка: искат увеличение на заплатите и допълнителни щатни бройки Снимка: sas-podkrepa.org

В случай, че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК – болници, аптеки, лични лекари и др.

На 13.06.2022 г., понеделник,  от 10,00 до 11,00 ч. ще бъде проведена едночасова предупредителна стачка в структурите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в цялата страна. До момента над 1500 служители са подкрепили с подписа си следните искания:

- Да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители на НЗОК / РЗОК;

- Да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.

По изчисления на Синдикат на административните служители „Подкрепа“ е необходимо бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 г. 

"Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администрират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто! Особено при настоящите нива на инфлация и общото поскъпване на издръжката на домакинствата",

Членовете на КТ „Подкрепа“ ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК – болници, аптеки, лични лекари и др.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: