Антъни Хопкинс ще се въплъти в образа на Зигмунд Фройд в нов филм

Антъни Хопкинс ще се въплъти в образа на Зигмунд Фройд в нов филм

Филмът ще накара публиката да се замисли и да изпита силни емоции, смята режисьорът

Британският актьор Антъни Хопкинс ще изиграе ролята на основателя на психоанализата Зигмунд Фройд в екранизацията на "Последната сесия на Фройд" (Freud'sLastSession) по едноименната пиеса на Марк Ст. Джърмейн, съобщава TheHollywoodReporter. 

Режисьор е Мат Браун ("Човекът, който позна безкрайността").

Действието на картината се развива в навечерието на Втората световна война, в последните години от живота на Зигмунд Фройд. В центъра на сюжета е срещата на Фройд с писателя Клайв Луис, която не се е състояла в действителност.

Героите ще спорят за съществуването на Бог. Във филма ще бъдат преплетени както реални, така и измислени събития. Така например, авторите на филма засягат темата за необичайните отношения между психоаналитика и неговата дъщеря-лесбийка Анна, както и аферата на Луис с майката на негов близък приятел.

"Искам да създам такъв филм, който да накара публиката да се замисли и да изпита силни емоции. Това ще бъде филм, в основата на който лежат такива важни за всеки човек въпроси, като това, какво е любов, вяра и смърт", коментира намеренията си режисьорът.

Снимките ще стартират тази година в Лондон.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: