Южна Корея ще легализира биткойна и другите криптовалути в страната до 2024 г.

Южна Корея ще легализира биткойна и другите криптовалути в страната до 2024 г. Снимка: ferra.ru

Първите стъпки към това ще бъдат направени още през 2023 година

Южна Корея се надява да приеме всеобхватно "криптозаконодателство" през 2023 г. и да институционализира сектора до 2024 г.

За това съобщава CoinTelegraph.

В сряда южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекла информация от правителствен документ, заяви, че администрацията възнамерява да представи Базов закон за цифровите активи (DABA) през следващата година, а до 2024 г. да приеме допълнителни закони.

Законопроектът ще бъде изготвен в съответствие с международните норми и ще се базира на опита на най-големите икономики в света, доколкото местният съвет за финансова стабилност (FSB) ще си сътрудничи с Базелската банка за международни разплащания (BIS) и регулаторите на САЩ и Европейския съюз.

Правителството планира да разшири съществуващата инфраструктура за крипто-фиатните транзакции, позволявайки на повече банки да създадат свои собствени платформи за обмен на фиатни криптовалути. Също така южнокорейските власти очакват да институционализират  NET-токените и да въведат регулаторна рамка за ICO.

Разглежда се и въпросът за издаването на цифрова валута на Централната банка (CB DC). Банката на Корея завърши първата фаза на симулационно тестване през януари 2022г.

Правителството вече потвърди достоверността на изтеклия документ, като отбеляза обаче, че този проект не е окончателен.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: