Стартира официален информационен сайт за COVID-19

Стартира официален информационен сайт за COVID-19 Снимка: coronavirus.bg

coronavirus.bg

На 10 април бе стартиран нов уебсайт като допълнение на вече съществуващото приложение ViruSafe, което да предоставя цялата официална и най-актуална информация относно ситуацията в България. 

Този единен информационен портал ще играе ролята на основен източник на информация относно мерките за борба с разпространението на COVID-19 в България, включително здравните, икономическите и социалните последици от епидемията. Зараждането му е било предусловено от масовата вълна от публикации в медиите по темата, които невинаги са били с автентичен характер. Красимир Божанов, директор на дирекция „Модернизация на администрацията", обясни, че сайтът ще се обновява ежечасно, а информацията в него ще е адаптирана за потребителите.

Неговата цел е не само да предоставя официална информация за мерките и дейностите, които предприема изпълнителната власт, но и да публикува актуално издадени документи, за да могат гражданите и бизнесът да бъдат максимално улеснени в търсенето на информация относно коронавируса.   

На сайта coronavirus.bg можете да откриете последните статистически данни за коронавируса, както и най-актуалните брифинги на Националния оперативен щаб и на отделните министри, важни телефони, връзка със ситуационния център на МВнР, текущи дарителски кампании и възможности за доброволчески инициативи. Ще бъдат публикувани и образци на документи и е-административни услуги.

Информацията е разделена по групи от потребители – за граждани, работодатели и медицински специалисти.  

Порталът е създаден безвъзмездно от „Информационно обслужване", а координацията по събиране и обобщаване на информацията е направена от екип на Министерския съвет.   
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: