Учени определиха каква кръвна група имат най-нестареещите хора

Учени определиха каква кръвна група имат най-нестареещите хора

Европейски учени съобщиха за кръвна група, чиито притежатели остаряват по-бавно от останалите

 В експеримента са участвали хора на възраст от 25 до 60 години с различни кръвни групи, пише британското издание Daily Express.

Хематолозите са изследвали връзката между кръвната група и признаците на стареене. Те са  установили, че такива признаци се появяват сравнително по-рядко у притежателите на   кръвна група Б. Техните организми поддържат мускулния тонус   по-дълго време, а кожата остава еластична и млада по-дълго. Добри резултати показват и хора с  0 и  АБ кръвна група. Най-зле в това отношение се представяли собствениците на кръвна група А.

Изучавайки въпроса за запазването на младостта и нейната зависимост от кръвната група, изследователите стигнали до заключението, че това се дължи на броя на митохондриите в клетките. Повече ги има при собствениците на  кръвна група Б, поради което организмът има по-висок енергиен резерв. Съответно хората с тази кръвна група са в състояние да издържат на повече стрес и да спортуват по-често.

В същото време носителите на   кръвна група А  имали по-малко митохондрии, което вероятно се дължи на появата на лоши навици при някои хора. Те са следствие от недостиг на естествена енергия и начин тя да се компенсира.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: