101-годишен британец разкри нездравословния секрет за своето дълголетие

101-годишен британец разкри нездравословния секрет за своето дълголетие Снимка: metro.co.uk

101-годишният Дензъл Купър заяви, че здравословното хранене се надценява

Дензъл Купър от Великобритания отпразнува 101-ия си рожден ден и разкри неочакван секрет за дълголетието си, съобщава Metro.

Дензъл Купър е роден в графство Есекс на 8 април 1921 година. По време на Втората световна война се сражава в Европа и в момента е последният жив представител на своето подразделение. След завръщането си у дома, Купър се жени и става баща на три дъщери. Сега той има 9 внуци и 14 правнуци, а 15-ият трябва да се роди съвсем скоро.

На въпрос за причините за дълголетието му мъжът отговоря, че смята традиционните съвети за хранене за пълни глупости. "Моята тайна за дълъг живот е, че никога не съм пушил и почти не съм пил алкохол. Но в същото време с удоволствие си хапвах от така наречените нездравословни храни, а в рациона ми имаше минимум зеленчуци. Здравословното хранене е твърде надценено", заявява 101-годишният ветеран. Той добавя, че е успял да доживее толкова дълго, защото винаги е бил уравновесен човек и спокойно се е отнасял към неприятностите.

Купър отпразнува рождения си ден в дома за стари хора Bishops Manor в Бирмингам. Приятелите и роднините му дойдоха да го поздравят, а местният майстор-готвач приготви празнична торта за дълголетника и неговите гости.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: