Тръмп съди Хилъри Клинтън за $ 24 милиона

Тръмп съди Хилъри Клинтън за $ 24 милиона Снимка: https://pixabay.com/

Той я обвинява, че разпространява лъжи за фалшифициране на изборите и връзките му с Русия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди бившата си опонентка Хилъри Клинтън и няколко други демократи за опити за фалшифициране на президентските избори през 2016 г., когато кампанията му беше свързвана с Русия.

Тръмп победи Клинтън на тези избори и в съдебния иск той я обвинява в заговор за разпространение на  лъжи, съобщава Ройтерс. Той поиска и обезщетение, като твърди, че е бил принуден да направи разходи за над 24 милиона долара.

Действайки заедно, подсъдимите злонамерено заговорничат, за да създават фалшиви истории, че техният републикански опонент Доналд Тръмп е бил в сговор с враждебни чуждестранни служби, "твърди бившият президент на САЩ в 108-страничен иск, заведен пред Федералния съд във Флорида.

От кабинета на Хилъри Клинтън засега не коментират.

Съдебният иск включва и Кристофър Стийл, бивш британски измамник, за който се твърди, че в досие, препратено до ФБР и медиите преди изборите през ноември 2016 г., той е направил недоказани твърдения за връзката между Тръмп и  някои от съветниците му в републиканската му кампания и Москва.  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: